Ambalaj Tasarımda Üniversite ve Sektör İşbirliği

Üniversitemiz ile EngView Systems Sofia JSC ve Özkardeşler A.Ş. arasında yapılan iş birliği ile Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Ambalaj Tasarımı Programı öğrencilerinin eğitimi için tahsis edilen "EngView Packaging Suite" yazılım programı açılış töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ile EngView Systems Sofia JSC ve Özkardeşler A.Ş. arasında yapılan iş birliği ile Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Ambalaj Tasarımı Programı öğrencilerinin eğitimi için tahsis edilen "EngView Packaging Suite" yazılım programının açılış toplantısı gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, GSMYO Müdürü Prof. Dr. Musa Duman’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Üniversitemizdeki Ambalaj Tasarımı programının Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Prof. Dr. Fahameddin Başar, yazılım programının öğrencilerinin kullanımına kazandırılmasındaki gayretlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Başar, bu programın öğrencilerin yetişmesinde çok verimli olacağını sözlerine ekledi. 
 
Hayatın Her Alanında Ambalaj
GSMYO Müdürü Prof. Dr. Musa Duman, “Ambalajla ne işimiz var?” sorusunun yanıtını vererek konuşmasına başladı. Duman, doğumdan ölüme kadar bir sürecin her aşamasında ambalajla ilgimiz olduğunu belirterek, “Bu işin eğitimini ve işçiliğini yapanların dışında hepimiz birer tüketiciyiz. Elimize aldığımız en basit bir şey bile bir ambalajla sunulduğuna göre ambalaj herkesi alakadar eden çok büyük bir sektörün adıdır.” diyerek sektörün önemini anlattı. Ülkemizdeki yüksek öğretim kurumlarında ilk defa Üniversitemiz tarafından açılan Ambalaj Tasarımı programının üniversiteler arasında tek olma avantajını koruduğunu anlatarak, eğitim modelimizin sanayi ve üniversite iş birliğini de ortaya koyduğunu aktardı.   

Sektör Sizi Bekliyor
Ambalaj sektörünü daha iyi anlayabilmek için firmaları da tanımak gerektiğini dile getiren Özkardeşker Karton Ambalaj Genel Müdür Yardımcısı Eray İlkinönü, kendi firmaları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sektörde çok ciddi personel açığı olduğunu anlatan İlkinönü, bu nedenle ambalaj tasarımı bölümü öğrencilerinin şanslı olduğunu söyledi. BASEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Duran, ülkemizin geleceği ve refahı için basım sanayi sektörünün çok önemli olduğunu ve ambalaj sektöründe ülkemizin yurt dışına açılan önemli bir kanal olduğunu sözlerine ekledi. İthalat ve ihracat açısından sektörü değerlendiren Duran, ihracatta üst sıralarda olduğumuzu sözlerine ekledi. Ayrıca toplantıda BASEV Koordinatörü Yahya Tuncer Görgün, sektör deneyimlerini paylaşırken Öğr. Görevlisi Halil Yekin Güzel, eğitim açısından konuya değindi.