Peygamberimiz Hüsn-i Hat ile Anılıyor

12 Nisan 2017

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimiz hüsn-i hat ile Peygamberimizi andı. Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin, Öğretim Görevlisi Ali Toy danışmanlığında hazırladıkları manzum ve mensur metinlerinden oluşan levha boyutundaki eserleri, “Harfler Seni Andı” sergisinde sanatseverlerle buluştu.

Celi sülüs, celi ta’lik, nesih, sülüs, divani ve rık’a yazı türlerindeki çalışmalardan müteşekkil sergi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Numan ile öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla Kandilli Yerleşkesi’nde açıldı.

Fakültede 8 gün boyunca sanatseverleri ağırlayacak sergi 20 Nisan’da Sakarya’ya taşınacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Üniversitemiz ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle düzenleyeceği “Hz. Peygamberi Sanatla Anlatmak Sempozyumu”, “Harfler Seni Andı” sergisiyle açılacak.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin en özel hat çalışmalarından oluşan sergi, 12-20 Nisan tarihleri arası Kandilli Yerleşkesi’nde, 20 Nisan’dan itibaren ise Sakarya Üniversitesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda görülebilir.