“Kültür ve Sanatın Başkenti İstanbul “ Konulu Açılış Dersi Yapıldı
Üniversitemiz, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu tarafından  düzenlenen  “Kültür ve Sanatın Başkenti İstanbul “ konulu  Açılış  Dersi 29.09.2014 tarihinde Kandilli Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili tarafından verilen ilk derse, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, Rektör Yardımcımız Prof. Ümit D. Arınç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Fahameddin Başar ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Lütfi Yazıcıoğlu da katıldı.

Bilgili, İstanbul’un tarihini bilmeden İstanbul’u sevmenin, İstanbul üzerinde bir bilinç elde etmenin mümkün olamayacağını söyledi. Bilgili ayrıca Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan’ın yapmış olduğu tarihi yapılar ve kullandığı mimari hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Öğretim Üyelerimizin ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği açılış dersi, eski İstanbul fotoğrafları eşliğinde, “geçmişten geleceğe” isimli slayt gösterisi ile sona erdi.