Fuyang Uluslararası Sanat Festivali

22 Kasım 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Betül Bilgin ile yüksek lisans öğrencisi Chuanyı Lei, Çin’de düzenlenen “Fuyang Uluslararası Sanat Festivali”nde üniversite adına bir dizi etkinlikte yer aldı.

Mavi Küp Uluslararası Kültür ve Sanat’ın organizasyonluğunda Çin’in Fuyang şehrinde düzenlenen “Fuyang Uluslararası Sanat Festivali” kapsamında farkı sanat mekânlarında sergi, panel ve workshoplar düzenlendi.

Fuyang Gongwang Sanat Müzesi’nde yapılan açılış seremonisi ardından düzenlenen karma sergiye; Türkiye, Kore, Çin, Tayvan, Birleşik Krallık, Hollanda ve Malezya’dan sanatçılar katıldı. Serginin ardından Prof. GU Juyi moderatörlüğünde yapılan Geleneksel Sanatlar panelinde Öğr. Gör. Betil Bilgin “Matrakçı Nasuh Minyatürleri”, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Şehnaz Biçer Özcan ise “Uygur Minyatürleri” üzerine bildirilerini sundu ve workshop düzenledi.  

Festivale Türkiye’den katılan sanatçılar, aralarında Tsinghua Üniversitesi, Pekin Üniversitesi ve Çin Sanat Akademisi’nin de bulunduğu birçok mekâna düzenledikleri gezilerde workshoplar aracılığıyla sanatseverlerle buluştu.

22-28 Kasım tarihleri arasında Çin’de düzenlenen “Fuyang Uluslararası Sanat Festivali”, Türkiye ve Çin arasındaki sanat faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantılara da ev sahipliği yaptı.