Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi Açıldı

29 Kasım 2019

Üniversitemizin ortaklığında Pendik Belediyesinin İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile kurduğu Türkiye’nin ilk Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi kapılarını açtı. Sanal gerçeklik müzesi, klasik sanatlar kütüphanesi ve atölyelerden oluşan Merkez, sanatseverler ve araştırmacılara açık olacak.

Dijital Teknoloji Tabanlı Klasik Sanatlar Merkezi, Neyzen Tevfik Sanat Evi’nde hizmete açıldı. Açılışa Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Hakkı Aysan, Atakan Yüce, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Hüsrev Subaşı kültürel mirasımızın geleceğe aktarılmasına fayda sağlayacak projeleri desteklemekten mutluluk duyduklarını belirterek Merkezin bu misyon doğrultusunda önemli bir adım attığını ifade etti.

Güzel Sanatlar Fakültesinin koordinatörlüğünde kurulan Merkez içerisinde klasik sanat eserlerinin sanal gözlüklerle izlenebileceği sanal gerçeklik müzesi, kütüphane ve sanat atölyeleri yer alacak. Hat, tezhip, ebru, minyatür ve çini dallarında ücretsiz sanat kurslarının yanında 12 farklı sanat dalında (hat, tezhip, ebru, minyatür, çini, katı, cilt, kalemişi, sedef kakma-naht, ahşap sanatları, edirnekari, halı-kilim) usta sanatçıların eserlerinin bulunduğu sanal müzeler açılacak.  Merkez içerisinde yer alacak kütüphane ise Türkiye’nin ilk Klasik Sanatlar Tematik Kütüphanesi olacak. Kütüphanede klasik sanatlara dair seçkin eserler yer alacak.