Ambalaj Tasarımı Programı bu yıl ilk öğrencilerini alıyor

Ambalaj tasarımında fikirden ürüne, üretimden tüketime uzanan süreçlerin kavranarak düşünce ve uygulama becerilerinin gelişmesini amaçlayan Ambalaj Tasarımı Programı, yeni akademik dönemde Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’na dâhil olacak. Program; sanat ve tasarım bilgilerini endüstri ile birleştirerek ambalaj tasarım alanında uygulayabilme, tasarım problemlerinin çözümünde gerekli malzemeleri kullanabilme yetkinliğine sahip olma, ambalaj için ürün kimliğini yansıtabilecek bir biçim geliştirebilme, pazarlama ve üretim gibi ambalaj tasarım çalışma alanlarına ve sektörün ihtiyaçlarına ilişkin bilgiye sahip olma gibi kazanımları içeriyor.

Ambalaj Tasarımı Programı’ndan mezun olan öğrenciler gıda, elektronik, sanayi, tekstil ve kimya ile ürün veren her tür sanayi kolunda, ambalaj ve grafik konusunda teknik eleman olarak resmi ve özel kurumlar bünyesinde istihdam edilebilecekler. Program, Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu bünyesinde Üsküdar Yerleşkesi’nde yer alacak.